I'm not gonna lie

Jag är medveten om att resan mot att verkligen tycka om sig själv helhjärtat är en lång process, som går framåt ibland men också bakåt. Man faller, kommer på fötter och strävar framåt, och sedan faller man igen. Man kan bestämma sig för att bara börja tycka om sig själv, men det är egentligen bara början på resan. På senaste tiden har jag hamnat i en period där jag börjat tvivla på mig själv igen. Jag lägger märke till destruktiva mönster i mina tankebanor när jag kommer tillbaka till vissa ställen i mitt liv som påminner mig om det som dragit mig nedåt. Något som däremot är bra är att man får stanna upp och reflektera över vad dessa saker är. Vad är det som gör att jag känner mig sämre igen? Det kan vara både miljön och människorna runt omkring en. Jag märker genast att allt detta kommer upp till ytan när jag kommer hem till min hemort och stannar där för länge, av olika anledningar. 
 
Det gäller att hitta sina energitjuvar och kunna välja att lägga energi på det som får en att må bra och bli stärkt igen. Jag vägrar hamna där jag en gång varit. Min resa har tagit flera år och jag vet att det kommer krävas en del tid för mig att bearbeta vissa saker, men jag tänker låta det ta den tiden. Att må bra i sig själv på riktigt är bland det mest värdefulla i livet. Det är en viktig nyckel till ett liv där man faktiskt kan leva helhjärtat och fullt ut. Det är att aktivt solla bort och lägga till saker i livet som man vet att man behöver. För mig är en av de viktigaste sakerna att ha människor omkring mig i livet som bekräftar mig för den jag är, och verkligen bryr sig. Anledningen till det är att man får se sig själv genom andras ögon och faktiskt ta till sig av det andra ser, för att sedan överföra dem tankarna till att bli en del av ett sätt att se sig själv på. En människas känsla av att trivas helt med sig själv grundar sig dock inte i vad andra tycker om en. Det handlar om vad jag själv har för bild av mig själv, hur JAG ser på mitt eget värde och hur JAG tycker att jag är. Men också att jag förstår hur värd jag är att må bra och ha människor i mitt liv som lyfter upp och inte ger motsatt effekt. 
 
Egentligen vet jag inte riktigt var jag vill komma med detta inlägg men jag hade ett behov av att skriva av mig mina tankar. Att trivas helt med sig själv är en process som tar tid, och framför allt är det en färskvara som hela tiden behöver underhållas. Precis som kondition. Det är de tankar och de val vi gör dagligen i som formar oss och vårt sätt att leva. Vi måste tycka om oss själva. Inte heller jämföra oss utan arbeta aktivt med och utveckla de unika individer vi är! Kramar! 
Allmänt | |
Upp